Няма да дадем „Марица Изток“ да бъде затворен!

„В района на комплекса „Марица изток” има 4 проблема и само едно решение за тях– преговори в Брюксел за удължаване на срока за работа на мините и централите. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Раднево пред  кандидат-депутати от листите на БСП в Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково, служители и работници от комплекса, рудниците и ТЕЦ «Марица изток 2».

Лидерът на социалистите допълни, че при висок изборен резултат и влизане на БСП в  управлението незабавно ще поискат среща, за да започнат преговори с еврочиновниците от Брюксел като едновременно с това ще се търси решение  на проблемите тук.

Правителството на Борисов се „изхлузи“ без да остави решение, на проблемите, които стоят от години, загуби се много време. В момента единственият начин – при високи резултати наши, при влизане в управление, нашият ангажимент е незабавни преговори с Брюксел за удължаване на срока. През това време търсене на решение, като ние в това решение слагаме акцент върху работните места и доходите на хората. И поемаме този ангажимент, че ние ще бъдем гарант за сигурност на хората, стабилност на икономиката, за предвидимост по този въпрос, за прозрачност, за информираност постоянно какво ще се случи и за вземане на това решение заедно с вас, така че да защитим както националния интерес на България, както независимостта на нашата енергетика, така и доходите и живота на тези над 100 000 души и техните семейства.

Това е днес нашият ангажимент към вас. Следете ни – ще го изпълним!

С бюлетина номер 4 на 11 юли!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram