Нов конкурс на Община Казанлък

Община Казанлък обявява конкурс за проект „Обемно-пространствени решения на четири групи обекти от зоните за въздействие на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Община Казанлък“.
Целта на конкурса е да се развият обемно-пространствени решения на четири групи обекти от зоните за въздействие от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Община Казанлък, чрез съвременна урбанистична концепция и визия за архитектурно-благоустройственото оформяне на зоните. Настоящият конкурс е част от последователната реализация на инвестиционната стратегия на Община Казанлък (с хоризонт 2014 – 2020г.), чрез която да се реализира пълноценно архитектурния, функционален и културно-исторически потенциал на зоните за въздействие.
Интегрираният план за градско възстановяване и развитие цели да се подпомогне осъществяването на визията за развитието на града, чрез реализация на проекти в градските територии и подсистеми в неудовлетворително състояние, с негативни тенденции в развитието и с нереализиран потенциал, с привличане и координирано управление на разнородни инвестиции, подпомогнати от фондове на ЕС.
В тази връзка Община Казанлък разработи проектно предложение „В подкрепа на следващия програмен период – Казанлък 2020“. В проектното предложение е заложено разработването на работни проекти за 35 обекта от зоните за въздействие на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. За 17 от тези обекти, преди да пристъпи към изготвянето на работни проекти за тях, Община Казанлък трябва да избере идея за най-добро обемно-пространствено решение. Това е и предмета на настоящия конкурс.
17-те обекта са разпределени в четири групи обекти, като всяка от тях е отделна обособена позиция в конкурса. Всеки участник в конкурса може да представи своите разработки за една или повече обособени позиции – Обособена позиция „Обекти на социалната инфраструктура“, Обособена позиция „Обекти на градската среда – първа група“, Обособена позиция „Обекти на градската среда – втора група“ и Обособена позиция „Обекти на образователната инфраструктура“.
Конкурсът е анонимен, едноетапен, а наградният фонд е на обща стойност 26 500 лв.
Краен срок за регистрация – 17:30 ч. на 30.09.2013 г.
Краен срок за предаване на конкурсните проекти – 17:30 ч. на 28.10.2013 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram