Нов клуб ще събира младите приятели на Армията от Казанлък

Клубът по интереси „Приятели на армията”, учреден в Казанлък, ще обединява млади хора  с изявени интереси и положително отношение към политиката на Министерство на отбраната в сектора за сигурност и професионализацията на Българската армия, към живота и дейността на поделенията от гарнизона и кадровите военнослужещи, съобщи шефът на Военния клуб Бедрос Азинян.

Новият клуб бе сформиран в присъствието на полковник Христов – началник на 61-ва Карловска бригада, представители на образованието от средните училища в града – учители и ученици, членове на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса, на съюза на подофицерите и военнослужещи от гарнизона.

Той е мястото, където младите хора ще оползотворяват свободното си време със занимания и игри, допринасящи за тяхното физическо, психическо и нравствено израстване в духа на традиционните български родолюбиви и военни ценности и добродетели.

Съвместното участие на кадрови и запасни военнослужещи и средношколци в спортни и военно-приложни игри, състезания и културно развлекателни дейности ще допринесе за по-успешната адаптация на подрастващите и младите хора към живота и условията в Българската армия, при евентуален бъдещ професионален избор.

За председател на клуба бе избран  Бедрос Азинян, Евгений Пейчев – зам. председател. Сред членовете са Емил Хаджиев – съюз на запасните подофицери в България, Радиана Стефанова – СУ „Екзарх Антим I“ Казанлък, Нина Кръстева – ХГ „Св.св.Кирил и Методий“ , Георги Даскалов – ПГ „ Иван Хаджиенов“, Иван Георгиев – Гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, Катя Семерджиева – ПГ по лека промишленост и туризъм, Тодор Земеделски -61-ва Карловска механизирана бригада,  Валентин Арнаудов-61-ва Карловска механизирана бригада, Атанас Минев-61-ва Карловска механизирана бригада,  Георги Янчев-61-ва Карловска механизирана бригада.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram