Ново оборудване получи Домът за възрастни хора в Търничени 

Днес кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу прие изцяло новото оборудване в Дома за стари хора в село Търничени. Проектът по подписания договор с Фонд “Социална закрила” към МТСП е изпълнен и разплатен. Нов кухненски кът, нови легла и матраци, шкафове и дивани и друго оборудване – това зарадва старите хора от дома. „Удовлетворен съм. Още през месец месец май доставихме необходимите твърди горива за инсталацията и така подсигурихме отоплението в Дома през зимата. Старите хора ще бъдат на чисто и топло с осигурена храна и медицинска грижа”, заяви кметът Бесоолу. 

До края на 2022 г. остава да бъде довършена новата абсорбираща инсталация за кухненския блок. “На 29 септември т.г. Общинският съвет прие и следващото ми виждане за развитието на Дома за стари хора в с. Търничени, а именно План за реформиране на дома през 2023-2025 г.”, допълни Иса Бесоолу. 

Планът за реформиране се изготвя с цел съответствие на предоставяната от Общината резидентна грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст със стандартите за качество на тази услуга, определени в Наредбата за качеството на социалните услуги.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram