Новопостъпилите на военна служба положиха клетва

На 13 януари 2022 г. новоназначените военнослужещи от състава на 61 механизирана бригада тържествено положиха военна клетва в град Калофер – родното място на поета-революционер Христо Ботев. Новопостъпилите войни се заклеха във вярност към род и Родина в присъствието на кмета на Карлово Емил Кабаиванов, бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61 Стрямска механизирана бригада, Румен Стоянов – кмет на град Калофер, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници.

Бригаден генерал Деян Дешков приветства заклелите се военнослужещи с думите: „Добре дошли в редиците на Българската армия! Добре дошли в семейството на Сухопътните войски! Добре дошли в бойния строй на 61 Стрямска механизирана бригада!” Той ги увери, че ще има дни на разочарования, но и дни на гордост и удовлетворение, че са дали своята частица за изграждането на България!

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров – Архиерейски наместник на Карловска духовна околия в съслужие със свещеници от околията.

Новозаклелите се военнослужещи изпълниха химна на Република България и преминаха в тържествен марш пред развълнуваните погледи на гости, родители и близки.

Снимки: 61 Стрямска механизирана бригада

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram