Нови успехи за учениците на клавирния педагог Мариана Мъгева

Успешно се представиха младите талантливи пианисти Николай Дончев -6-ти клас и Весела Паунова-4-ти клас от СОУ,,Екзарх Антим1”, на ХV -тия Международен детски фестивал ,,Слънце, радост, красота”, който се проведе в Несебър от 15.06.до 19.06.2014г.

Те се състезаваха в най-голямата група с много силни участници от музикални училища и чуждестранни школи от 11 държави.Бяха оценени за доброто си представяне от авторитетното жури с 3-то място за Николай и 4-то място за Весела, като класирането на този конкурс е до 6-то място.Наградите от този престижен международен форум с над 2500 участници, са оценка за таланта и труда на ученици и учител.Участието бе финансово подкрепено от СОУ,,Екзарх Антим1”,за което г-жа Мъгева е благодарна на ръководството на училището, че подкрепя изявите на своите таланти.

 

С 1-во и 2-ро място от два конкурса се завърнаха  учениците на г-жа Мъгева от НЧ,,Възродена Искра”

Много успешна бе изминалата седмица за Весела Паунова, Ева Йорданова и Ния Христова. Те спечелиха престижни награди от два музикални конкурса.Весела бе оценена с 1-во място за вокалните си изпълнения в Несебър на XV-тия Международен конкурс ,,Слънце,радост,красота”, като се състезава с над 70 участници в нейната група. С голямо вълнение посрещнаха новината за награди и малките пианистки Ева и Ния, които свириха в Пловдив на X-ти Национален конкурс на детските школи.Те бяха отличени с 2-ро място за Ева Йорданова и поощрителна награда за Ния Христова. Тези награди са стимул ,да продължат да  развиват своите  таланти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram