Новите военни тържествено положиха клетва

26 нови военнослужещи тържествено положиха своята клетва в състава на 61 Стрямска механизирана бригада. Сред новите попълнения са и 10 жени. Това се случи днес на церемония пред „Паметника на загиналите воини“ в парк „Розариум“ в Казанлък.

„Военната клетва, която вие ще положите днес, това е вашият подпис в обществения договор, в който вие се отричате от собствените си пристрастия, идеология, лични разбирания и се съгласявате на общото“, приветства новопостъпилите войници командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков. „За вас има само една идея и тя се нарича България. Има само една цел и това е нейната териториална цялост и независимост.“, посочи бригадният генерал.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова също приветства новите войници на бригадата. Тя припомни, че полагат клетва в дните когато честваме подвига на Шипка и дни преди Съединението.

За здраве и успехи на българската армия бе отслужен водосвет от архимандрит богослов протосингел на старозагорската митрополия Панкратий, игумен на манастира „Рождество Христово“, гр. Шипка, в съслужие с архиерейски наместник на Казанлъшка духовна околия отец Петко Мотев, старозагорски и казанлъшки духовници.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram