От първо лице: Просто е въпрос на време следващата жертва да бъде човешка

След тежка катастрофа вчера, при която, като по чудо, се размина без човешки жертви, в страницата Бузовград бе публикуван сигнал от жител на населеното място. „Абсурдно е да бъдат подавани над 20 сигнала от служител на реда, 5 сигнала от жител на населеното място и да се отговаря, че общината няма средства за изграждането на изкуствени неравности на този натоварен участък от селото“, написа във Фейсбук Живко Димитров.

Ето и цялата публикация в страницата Бузовград за опасния път:

„От ноември месец 2018г. подавам системно сигнали свързани с нарушаването на ограниченията на скоростта в населеното място, което застрашава живота на жителите и преминаващите през населеното място. До момента съм подал 5 сигнала до -„Районен център Бургас“ – Национална система 112 като сигналите бяха препращани до ОДМВР Ст. Загора за предприемани на съответни действия. Сигналите са подавани във връзка на блъснати бездомни кучета, превишена скорост. Обсъждал съм този проблем и с районният инспектор в с.Бузовград, като той ми показа подадени над 20 сигнала лично от него до община Казанлък, в които сигнализира за тези проблеми.

Улица „9-ти Септември“ е главна улица, която пресича селото като пътят води до съседното село Средногорово. Непосредствено до улицата има училище, детска градина и три хранителни магазина. До колкото съм запознат е задължително да има поставени изкуствени неравности до тези места.

Днес 05.09.19г. около 19:20ч. бях в сервиза, в който работя на същата улица на адрес с.Бузовград,ул.“9-ти Септември“ 47 и чух силен рев от двигателя на автомобил,спирачки и зверски удар. Веднага излязох на улицата и видях двете коли на комшията ми ударени и между тях автомобил VW Polo, който странично се беше врязал в стълб с електрическо табло на него. Шофьорът слезе от колата и се опита да издърпа момчето, което стоеше до него на пасажерската седалка. Затичах се и му помогнах да го извадим на безопасно място далеч от автомобила,защото от таблото хвърчаха искри. Издърпахме го, видяхме,че имаше кръв по главата и го сложихме да легне. Веднага сигнализирах на 112 като обясних ситуацията и поисках да сигнализират „Бърза помощ“. Секунди след това видях ,че има трето момче, което бе на задната седалка със заклещен крак под предната пасажерска седалка.Опитахме се да го извадим, но без успех. Обадих се отново на 112 с молба да извикат пожарната,за да срежат ламарините на автомобила.
Събраха се доста хора от селото, с които помогнахме на служителите от полицията и пожарната служби да преместим автомобила далеч от таблото. След около час и половина успяхме да освободим момчето. За щастие и този път нямаше човешки жертви като по чудо. По улицата се разхождат деца, майки с бебешки колички, деца, които учат в селското училище, както и възрастни трудноподвижни хора.

Абсурдно е да бъдат подавани над 20 сигнала от служител на реда, 5 сигнала от жител на населеното място и да се отговаря,че общината няма средства за изграждането на изкуствени неравности на този натоварен участък от селото. Ясно стана,че животите на бездомните кучета не струват нищо. Явно същата е участта и на всички живеещи или просто преминаващи по тази улица. Просто е въпрос на време следващата жертва да бъде човешка. Една изкуствена неравност е по-скъпа от човешки живот.

Снимка: Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram