Новини от Вас: Право на отговор от Сабрие Петрова – директор на ДГ „Слънчице“

След материал на PressTV в рубриката „Новини от Вас“, след писмо от родител, който се жалва от това, че тази година в ЦДГ „Слънчице“ в гр. Казанлък не е имало празник за децатаq посветен на деня на Християнското семейство, получихме и отговор от директорката на детското заведение Сабрие Петрова. Публикуваме го без редакторска намеса:

ПРАВО НА ОТГОВОР

От Сабрие Петрова – директор на ДГ №9 „Слънчице“, гр. Казанлък

               Във връзка с публикация в ПРЕСС ТВ на 02.12.2019 г., относно сигнал на родител, че тази година в ДГ №9 „Слънчице“, гр. Казанлък не е имало празник за децата посветен на „Денят на християнското семейство”, бих искала да Ви информирам, че в повереното ми детско заведение ДГ №9 „Слънчице“, гр. Казанлък, почитаме и отбелязваме всички празници ОТ НАЦИОНАЛНИЯ календар.

                В тази връзка, 21.11.2019 г. „Денят на християнското семейство”  беше отбелязан под формата на различни инициативи на педагогическите специалисти, съвместно с децата по възрастови групи: Игри с пръсти – „Моето семейство”; „Песни за семейството”; Изработване на картички „Моето семейство”, Музикално-подвижни игри; Изработване на картички „Благодаря – с обич за моето семейство”; Изработване на сърчица „Аз обичам моето семейство” И МНОГО ДРУГИ.

Стараем се да разнообразяваме формите за събирания по празниците, стремим се да правим част от тях и родителите, които с радост откликват, ТЪРСИМ НОВИ НАЧИНИ ДА ПОЧИТАМЕ ВАЖНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИЦИ.

Директор съм на детското заведение 9 години и всички, преминали през нашите грижи са свидетели, ЧЕ ПРАЗНУВАМЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ ЗАЕДНО – НИЕ ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ И РОДИТЕЛИТЕ В ИМЕТО НА РАДОСТТА НА ДЕЦАТА, с много и красиви емоции. Затова няма да позволя името и работата ми да бъдат злепоставяни с подобно провокативно заглавие, опит за всяване на етническа омраза и едностранно представяне на дейността на детската градина, за която отговарям!

САБРИЕ ПЕТРОВА

      Директор на ДГ №9 „Слънчице“, гр. Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram