Новини от Вас: Само желание не стига

Програмата за облагородяване на междублоковите пространства на Община Казанлък продължава да бъде недостъпна за много от гражданите. Независимо от възможностите, които предоставя за промяна, удобствата и красивата визия често са само мираж за дръзналите да помечтаят за нещо по-различно от обичайната гледка, с която са свикнали. Редом до облагородените зони в града, а те се броят на пръсти, са онези, около които са треви, черни пътища и метални гаражи. Виждаме ги във всеки квартал и на всяка улица. Въпреки, че началото е положено, програмата се движи с бавни темпове, важи конкурентен принцип, ред условия, а средствата са ограничени. 500 000 лв. от бюджета на Община Казанлък за 2021 г. са предвидени за изпълнение по програмата, но колко ли ще се възползват? Само желанието не стига. Такъв е случаят и с един от наскоро санираните блокове в кв. „Изток“ – №73.

„Преди 3 години пуснахме молба за да бъдем включени към годишен бюджет на Община Казанлък за облагородяване на около блоковото пространство в кв „Изток“. Казаха ни – внесете молба и ще ви включим. Направихме всичко. Впоследствие ни изготвиха уж чертеж /план за преустройството, но няколко месеца по-късно ни уведомиха, че това не било общинска собственост, оправяйте се. А ето на какво прилича това пространство“, пише ни С.Д.

„От северната страна (последната снимка) се наложи всички ние, които живеем в този блок, да насипем с чакъл огромните ями, които се бяха образували с годините заради немарливостта и безотговорното отношение на Общината. Това е планът/чертеж за облагородяване на междублоковото пространство“, обяснява ни мъжът. Всичко изглежда красиво, но само си остава на хартия. А оправяйте се, не звучи сериозно!

По програмата тази година ще се облагодетелстват девет междублокови пространства, като за пет е предвиден ремонт, а за останалите четири предстои цялостно проектиране и изграждане. Това са бл. 12 в жк „Изток“, бл. 5 и 6, също в кв. „Изток“, ул. „Тюлбенска“ 53 и ул. „Христо Ботев“ 31.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram