Новините от криминалния бюлетин на 29 юни

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора за шофиране след употреба на алкохол е образувано едно бързо полицейско производство, разкрити са три престъпления и са регистрирани са четири кражби.

Силно корозирал артирелийски снаряд с взривател e бил открит вчера, на 28 юни, около 09.50 ч., източно от редута на Руския паметник край Шипка. Района около боеприпаса е обезопасен и се охранява от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък. За неутрализирането му са уведомени компетентните органи, съобщиха от пресцентъра на полицията в Стара Загора.

На 28.06.т.г. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение за това, че от складовото помещение на фирма «Машпром» ООД – с. Енина, е извършена кражба на хидравлични помпи, неустановено количество и модел, алуминиеви части за помпи, тръби, бутални и хромирани метални пръти и др. Точната стойност на нанесените от кражбата щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

Също вчера, около 12.10 ч. в Полицейски участък – Гурково към Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение, за това че в прохода на «Републиката», в землището на Гурково, неизвестен мъж е извършил кражба на сумата от 780 евро, 600 шведски крони, 160 полски злоти и 100 румънски леи, съхранявани в кабината на товарен автомобил. Шофьорът на автомобила, 54 годишен турски гражданин, усложливо е качил стопаджията, извършител на кражбата.

Работата по случая продължава.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram