Нинова след срещата със здравния министър: Има начини да се спре продажбата на болницата в Раднево. Внасяме сигнал и в прокуратурата

„От години ние, заедно с общински съветници,  депутати и членове на партията от Стара Загора и Раднево, се борим за спасяването на общинската болница в Раднево. Става въпрос за системно източване на болницата от кмет на ГЕРБ и Общински съвет с мнозинство на ГЕРБ, докарването й до фалит и в момента продажбата й на приближен на ГЕРБ човек за жълти стотинки. За нас общинското и държавното здравеопазване е гръбнакът на здравеопазването, особено в общини, където хората трудно имат достъп до здравеопазване. В такива общини продажбата на още една болница е изключителен удар по местните хора, които нямат къде да отидат да се лекуват.  Затова поискахме и съдействието на служебния министър на здравеопазването да видим какво можем да направим, за да им помогнем.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата със служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров за търсене на начин за спасяването на болницата в Раднево. На срещата присъстваха водачът на листата на БСП в Стара Загора Георги Кадиев, членът на ИБ Георги Гьоков и общински съветници на БСП-Раднево.

Нинова подчерта, че БСП също така ще връчи на прокуратурата документи и доказателства за злоупотреби и източване на болницата от страна на мнозинството на ГЕРБ в общината, кмета на ГЕРБ и директорите, назначени от тях.

„За съжаление, инструментариумът на служебния здравен министър не е голям, защото собствеността на болницата е общинска. Но от министерството са готови също да се започне една проверка, тъй като там има държавен спешен център на територията на болницата, има и печеливш медицински център и се продава заедно с болницата. Има начини на първо време да се спре процедурата по продажба. На второ време да се потърси отговорност на хората, които са допуснали това, и трето, да се търси възможност болницата да бъде спасена.“, каза още тя.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:

https://bsp.bg/news/view/20106-ninova_sled_sreshtata_sys_zdravniya_ministyr__ima_nachini_da_se_spre_prodajbata_na_bolnitsata_v_radnevo__vnasyame_signal_i_v_prokuraturata.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram