Нинова: Не сме част от „управлението на суджука“

Дискусия против корупцията стартираха днес социалистите от връх Бузлуджа. Тон на масовия дебат до най-малобройната партийна организация зададе лидерът Корнелия Нинова. Тя поиска ДАНС да стане независим орган, противодействащ на политико-икономическата мафия и се противопостави на идеята съставът на Агенцията да бъде посочен от министър-председателя Борисов. Нинова заяви, че директорът на ДАНС трябва да бъде поставен от президента Радев, избран от 2 млн.българи, а останалите членове да избере Парламента с квалифицирано мнозинство.
Първата дама сред червените свали шапка и се поклони на множеството като благодари за трудното и мъдро решение БСП да не влиза в коалиция с ГЕРБ. „Благодаря ви, че не допуснахме да станем част от „управлението на суджука“, каза тя като допълни, че след предизборните думи за „паралелната държава“, следват дела. Дискусията за ДАНС е крачка по пътя на действията за преборване на корупционните практики и крадените от народа 10 млрд.лева на година. „Закони, хора, възмездие!“, така Нинова формулира заявката на БСП за промяна на системата.
„Бузлуджа ще бъде на България!“, категорична бе водачката на социалистите у нас и се зарече, въпреки че правителството я отказа на БСП, скоро партията да си я вземе.
По официални данни близо 60 000 души се събраха на Историческа поляна под историческия връх на традиционния събор на левицата, отбелязващ нейната 126-та годишнина.
Вижте цялото слово на Корнелия Нинова от политическия митинг на Бузлуджа под надслов „Единни за България, която обичаме“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram