Не закривайте длъжността „обществен посредник“, приканва настоящият омбудсман на Казанлък Катя Киликчиева

Една от точките, която Общинският съвет ще разгледа на 18-ти декември е разискване за закриване институцията омбудсман в Казанлък. Катя Киликчиева, която е първият избран обществен посредник в Казанлък, коментира, че изборът на омбудсмана категорично е политически. Нагласата на настоящия общински съвет е институцията да бъде закрита. Тя изрази своето мнение, по-добре, с изтичането на нейния мандат длъжността да бъде овакантена, отколкото да бъде закрита институцията обществен посредник.

Киликчиева.коментира пред журналисти, че най-вероятно нейното име е причината за настроенията към настоящия момент и докладът на Джамал Папарланов, който предлага да се закрие длъжността обществен посредник.

Общественият посредник е гаранция за демокрация, партньор на гражданите и администрацията, коментира още Киликчиева.

Един от мотивите за закриването на институцията обществен защитник в Казанлък са малкото сигнали и работа с гражданите. Киликчиева обаче, е на крайно противоположно мнение.

Сред едни от най-големите успехи в нейния мандат са борбата с телекомуникационните монополи, както и премахването на градските антени на мобилни оператори, разположени по тролейбусните стълбове -нещо, с което Киликчиева се бори почти 2 години.

29 хиляди лева е бил до сега бюджетът на казанлъшкия омбудсман за година. Това, коментира Киличиева, са средства, които трябва да стигнат за технически сътрудник, цялостна поддръжка на офиса, ползването на експерти и представителност.

Г. Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram