Необичайно топло и в Казанлък

Зимата на 2023 година няма общо с предходните, показват и данните на местната служба по метеорология. През 2016-та в района се установи тежка метеорологична обстановка, с проблеми в електрозахранването за редица планински села в резултат на януарския сняг. През 2018г. за почти 6 часа жителите на град Шипка останаха без ток, а достъпът до града бе невъзможен, заради ураганни ветрове. Затворен до 12ч. бе и проходът Шипка. В самия град Шипка снежната покривка надхвърли 10 см.

Минус 10 градуса са измерили термометрите в града на розите през 2021 година, а вчера, на Атанасовден, сякаш пролетта е подранила с близо 19 градуса, което превръща деня в най-топлия от началото на годината.

Абсолютните рекорди за високи температури за януари са подобрени вчера в други пет станции на Националния институт по метеорология и хидрология в страната, съобщават от НИМХ.

В Плевен температурата е достигнала 21,7 градуса, в Русе са регистрирани вчера 21,6 градуса, в Оряхово – 21,2 градуса, а в Лом температурата е достигнала 21,1 градуса.

В Силистра на 18 януари е отчетена температура от 20,5 градуса.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram