Ненов, БСП: Ако затворим „вратичките“ в законите, парите ще стигат до предназначението им

За единствения народен представител от БСП в Старозагорски избирателен район Момчил Ненов в лично отношение годината започва с добър късмет – здраве и семейно разбирателство.

 А в професионален план, според народния представител, годината ще е предизвикателна и интересна.  Първите най-важни задачи, които трябва да реши този парламент минават през законодателните промени. Защото, според народния представител и към момента в някои от законите съществуват „вратички“, а това ощетява всички нас. 

„Трябва да бъде приет бюджетът, за да се работи спокойно. След това трябват и законодателни промени, за да се реши проблемът с енергийната криза“, казва народният представител.

Според него, проблемът с високите цени на тока в основата си има и чисто законодателни причини. Но и не само – външните фактори също играят голяма роля.

„България обаче трябва да защити интересите си“, категоричен е народният представител от БСП.

В 47-я парламент Ненов е член на две комисии – за българите в чужбина и за социалните политики. В началото на годината синдикатите изказаха опасения, че заради неприетия бюджет е възможно да няма пари за изплащане на индексираните пенсии и COVID- добавките за пенсионерите.

Според Ненов, подобни опасения са неоснователни – макар и без нов бюджет, през миналата година в държавната хазна са постъпили достатъчно средства, затова и няма повод за притеснения.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram