На училище през лятото: 230 започнаха обучението си за ограмотяване в Ръжена – Видео

От 16 юли стартира обучението за 230 участници в проект по ограмотяване на възрастни в Обединеното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Ръжена, Община Казанлък. Основната цел е подкрепа на уязвими групи от обществото за осигуряване на достъп до образование и обучение за по-добра реализация на пазара на труда.

Болшинството от участниците в проект „Ограмотяване на възрастни – 2“ – „Грамотността – път към пазара на труда“ са от населени места от община Казанлък, но има и жители на общините Мъглиж, Опан, Котел, Трявна и Хасково.

В начален етап на обучение са сформирани три паралелки, а други три обхващат участниците в прогимназиален курс – за придобиване на компетентности, разказва директорът на учебното заведение Албена Кръстева.

9 са преподавателите, включени в проекта на училището в Ръжена, а учебният процес се провежда през почивните дни.

За да завършат съответния клас от курсовете за ограмотяване и придобиване на компетентности в прогимназиален етап, участниците от целевите групи ще явят на изпити. След успешно представяне, те ще получат удостоверения за компетентности в начален етап и свидетелства за компетентности в прогимназиален етап.

Проектът ще бъде финализиран в края на 2023 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram