На ръба съм: Добри хора, помагайте!

Изключително тежко е състоянието на казанлъчанина Светлозар Сербезов. 48-годишният мъж се нуждае от спешна операция, за която трябва да бъдат заплатени 17 000 лева. Тя ще се извърши в турска клиника. Светлозар претърпя операция на гръбначен стълб в българска болница, но тя се е оказа неуспешна, а състоянието му рязко се влоши. „Опитваме се да съберем парите, но болките му вече са непрестанни и няма сън по цяла нощ. Предстои смяна на имплант, но има опасност, ако мине време, да не може да се извърши манипулацията. Загърбили сме кистата на Тарлов, тъй като на този етап тази операция излиза на преден план“, разказва майката Toshka Teneva.

Светлозар научава за заболяването след 5 годени ходене по мъките. Диагнозата му е киста на Тарлов в гръбначния мозък. Симптомите са тежки, инвалидизиращи, с жестоки болки по целия гръбнак, парене, парализи в краката и таза, виене на свят и мн др. Изходът е операция, за да се завърне към нормалния живот и отново да работи.

При смяната на имплант и поставянето на нов в българска болница, няма успех. Операцията е несполучлива и се появяват усложнения, които водят до инвалидизация.

В една от последните си изяви в платформа за дарения, през септември, той обяснява, че чакането за интервенцията е продължило много дълго, а събирането на средства е бавно и мъчително. „Жалко че държавата не помага с нищо и това ме затруднява още повече. Все пак искам да благодаря на всички и на даряващи и на тези които ме подкрепят морално!“, посочва Светлозар.

Тел.: 0895147355 Тошка Тенева

BG47UBBS80021082880640 pin kod UBBSBGSF Banka OBB

Титуляр СВЕТЛОЗАР ДИМИТРОВ СЕРБЕЗОВ

Добри хора, помагайте!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram