Настаниха майката на захвърленото бебе в болница

Майката на изоставеното в контейнер за смет бебе в Казанлък е настанена в болнично заведение поради опасения от инфекция, съобщиха източници от полицията в Града на розите. 15-годишната Илиана, ученичка от 9 клас в местно СОУ е дете на разделени родители, които с ужас разбрали как дъщеря им е изоставила рожбата си.
Установен е и таткото на бебето – ученик от 11 клас в Казанлък, който според направените от самия него признания – акуширал при раждането в дома на Илиана и сам прерязал пъпната връв с домакинска ножица.
До момента на раждането момичето не е посещавало АГ-специалисти, едва след като оставила раничката с бебето тя отишла в местната болница с оплаквания за болки в корема. След преглед била пренасочена за хоспитализация , но наместо да облече пижамата предпочела да се прибере в дома си.
Намереното от клошар бебенце е добре, вече е осигурено приемно семейство, което да се грижи за него, то ще бъде кръстено Димитър по името на Свети Димитър, уточниха от отдел „Социални грижи“ в Казанлък.

Христо ХРИСТОВ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram