Насилник ще отговаря пред Обвинението за нарушена заповед

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем В.В., на 47 г. за това, че на 26.02.2022 г. в гр. Стара Загора не е изпълнил заповед за незабавна защита, издадена от съда, с която му се забранява да приближава съпругата си, включително и на работното й място – престъпление по чл.296 ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването е установено, че В.В. проявявал агресия спрямо съпругата си, с която е разделен и в процес на развод. Жената сезирала съда за издаване на заповед за защита, която била връчена на В.В. на 17.09.2021 г. Въпреки това той продължил да търси контакт с нея. Демонстрирал агресивно поведение и отправял закани. На 26.02.2022 г., в 04.30 ч., В.В. посетил дома на жената, с което нарушил издадената ограничителна заповед.

Обвиняемият В.В. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В.В. е осъждан и в изпитателен срок на отложено наказание за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram