„Народният референдум“ под Бузлуджа си поиска България обратно /ГАЛЕРИЯ/

Най-силните възгласи тази година под монумента с петолъчката бяха: „България!!!“

Под мотото „Бузлуджа 2019 – Единни за България“ на Историческа поляна, на сакралния за социалистите старопланински връх и тази година се събраха десетки хиляди българи, за да отбележат 128-та годишнина на БСП.

На събора председателят на партията Корнелия Нинова заяви: „Нашият опонент е ГЕРБ, нашият враг – страхът! Вие сте партията, не се продаваме, не се предаваме, а продължаваме! Силни сте! Вие сте!“. Със скандирания „България!“ и „Победа“ бе посрещнато словото на Нинова от многохилядното множество, то извика сълзи в очите на част от дошлите от всички краища на страната.

„Говорят, че сме разцепени! Вие сте народният референдум! Разделени ли сме за това, че трябва да има един учебник за един клас по един предмет и държавата да не сменя съдържанието на българската история? Не сме. Не сме разеделени и по това, че трябва да се грижим за българско производство и българска икономика. Разделени ли сме, че сме против Истанбулската конвенция и пакта за миграция? Ето отговорът на българските социалисти към онези, които злословят, че партията е разцепена и разделена. Това е истинският отговор. Това е народният референдум и аз ви благодаря от сърце, затова, че сте социалисти, затова, че сте верни на идеите, затова, че сте смели и сте тук, въпреки страха. Второто обвинение и вчера го чух: „Няма такава партия БСП. Тя си отива. Тя постоянно залязва“. Чудя се на тези хора в какво криво огледало се гледат и какво виждат. Сигурно и математиците се чудят, защото 80 депутата е повече от 38, защото 5 европейски депутати са повече от 4″, подчерта Нинова. 

Тя посочи, че БСП е единствената партия, побеждавала ГЕРБ на избори. „Това само за три години и на тези хора, това му казват: „Отиват си. На нас ни изглежда като идване. Гответе се. Тук сме и идваме“, каза Нинова. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram