Напълно обновени детска ясла и градина отвориха врати в Казанлък

С много настроение, усмивки, думи на благодарност към Община Казанлък, към фирмите изпълнители на строително-ремонтните дейности, към родителите, приятелите и всички съпричастни в желанието казанлъшките деца да се отглеждат при още по-добри условия, днес официално отвориха врати Детска ясла № 4 „Пролет“ и Целодневна детска градина № 9 „Слънчице“. Щастливи от постигнатото, директорите на двете детски заведения – Веселина Даскалова на Детска ясла № 4 и Сабрие Петрова – на ЦДГ № 9, благодариха на Община Казанлък, която със собствени средства напълно ремонтира сградите.

И в двете детски заведения е направен инженеринг – проектиране и строителство, на мерки за енергийна ефективност на сградите. Извършено бе енергийно обследване. Изпълнени са дейности по топлоизолация и хидроизолация на покрива, като от плосък той е направен на скатен, поставени са нови мълниезащитни уредби, направена е топлоизолация на външни стени, изцяло е подменена външната дограма.

Тези мерки водят до намаляване разхода на енергия, създават уют и много по-добри условия за отглеждане на децата, посещаващи яслата и градината. Стойността на дейностите в Детска ясла № 4 е 165 833,33 лв. без ДДС. Изпълнител е ДЗЗД „ Фаби 21″ – Стара Загора. Стойността на дейностите в ЦДГ № 9 е 223 666,67 лв. без ДДС. Изпълнител е Кооперация „Синвекс“ – Стара Загора.

След отслужен водосвет от свещеници от казанлъшките храмове – отец Теодор от „Успение на Пр.св. Богородица“ и отец Константин и отец Димитър от „Св. Йоан Предтеча“, лентата на обновените обекти бе прерязана от заместник-кмета по строителство, инфраструктура и транспорт Даниела Коева, от изпълнителя на ДЯ № 4 Илия Илиев, а в детска градина „Слънчице“ тази чест бе дадена на един от най-активните родители, и съответно от директорките Веселина Даскалова и Сабрие Петрова. И в двете детски заведения децата умилиха гостите със совите прекрасни изпълнения.

В своето приветствие кметът Галина Стоянова подчерта, че община Казанлък изпълни своето обещание да направи цялостен ремонт на две от най-големите детски заведения в община Казанлък.Тази инициатива ще продължи и в бъдеще, подчерта кметът, като решението кои да бъдат следващите детски заведения, ще бъде взето от Общинския съвет. С думите си на благодарност към изпълнителите, към екипите на детските заведения и на родителите кметът каза, че откриването днес не е желание за публична изява, а израз на постигнатото в името на децата на Казанлък. Постигнато е много, при това в кратки срокове, с много желание и хъс за работа. Управлението на публичните средства изисква сложна процедура, съобразяване с всички изисквания на ЗОП, затова се случи така, че през месец ноември откриваме двете детски заведения, отбеляза още кметът, но по-важен е крайният резултат, а той наистина е впечатляващ. В навечерието на Деня на християнското семейство кметът Галина Стоянова пожела на всички здраве, много сили и енергия, за да се развива и просперира нашият общ дом – Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram