Над 250 малчугани и техните родители се включиха в тазгодишния зимен празник до хижа „Бузлуджа“

Четвърти пореден зимен празник организира Туристическо дружество „Сърнена гора“ с подкрепата на Община Стара Загора. В събитието се включиха и организирани ученически групи от ІV ОУ „Кирил Христов“, от V ОУ „Митьо Станев“, от VІ ОУ „Свети Никола“, от НУ „Димитър Благоев“ и други.

Слънчевото време в събота допринесе допълнително за настроението и броя на участниците, уточняват от „Сърнена гора“. Участниците се забавляваха в състезанието с шейни, спортно ориентиране, семейно сърфиране с лодка по снега, весел крос, както и майсторене на снежни фигури.

За всяка една игра в отделните категории имаше награди за първо, второ и трето място, с изключение на Веселия крос – там сладките награди очакваха всеки един състезател на финала на надпреварата. Доброволци от Младежкия клуб при ТД „Сърнена гора“ проведоха демонстрация за придвижване по снежен терен чрез осигуряване по въже с прусек, самохвати и карабинери, както и придвижване с котки и снегоходки в трудни за преодоляване участъци. Организаторите се бяха погрижили да има горещ чай за всички участници в празника и ароматно греяно вино за възрастните.

Краят на зимното приключение бе даден с кръшно право тракийско хоро с българския трибагреник.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram