Над 150 деца в риск отново ще получат подаръци от Акция Дядо Коледа

До 14 декември ще бъде проведена ежегодната благотворителна Акция Дядо Коледа на Сдружението „Бъдеще за децата“. Тази година елхите, под които ще бъдат оставени близо 160 подаръка, колкото са и писъмцата до Дядо Коледа, са само две. Едната е разположена във фоайето на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, на ул. „Войнишка“ 25, /до парк в „Розариум“/, а другата е в магазин за черна и бяла техника на ул. „Любомир Кабакчиев“ 6. „Въпреки трудната и много различна година, която имахме, вярваме, че желанието да творим Добро, не е угаснало!“, казват от организацията.

В писъмцата са историите на над 150 деца с информация за тях и евентуален подарък, за който всяко едно си мечтае. Към инициативата се присъединяват и служителите на „Арсенал“ АД, Завод 6, Цех 120, които вече са избрали на кои деца да помогнат.

Паралелно с Акция Дядо Коледа 2020, в края на седмицата, доброволци стартират онлайн кампания „С маска на Дядо Коледа“ за набиране на играчки за 100 деца от Община Казанлък.

Сдружение „Бъдеще за децата” отправя към казанлъчани покана да се включат и в „HandmadeКоледа с кауза“. На благотворителен щанд, в сградата на организацията, ще откриете оригинални коледни украси, играчки, бижута, коледни бисквитки, аксесоари за дома, изработени от младежите-потребители на Центъра за трудова адаптация и социализация и неговия екип.

За инициативата и повече информация на www.speckids.org.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram