Награждават отличените в конкурса „Жена по природа“

Над 30 са участниците – момичета и жени от община Казанлък и 3 момчета в конкурс за плакат по случай Международния ден на жената -8 март на читалището в с. Бузовград. Болшинството са възпитаници на НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ гр. Казанлък. Конкурсът, организиран за първа година от НЧ ‘Любен Каравелов-1921’ и неформалния колектив ‘Приток – Изкуството като жизнен опит’ – село Бузовград, се осъществи благодарение на финансовата подкрепа на ‘Български фонд за жените’ като част от програмата на организаторите ‘Жена по природа’. Поканата за участие, търсеше свободната творческа изява на женския пол от местността ни, относно незаменимите качества и същност на жената, онези които представляват нейната природата, и я овластяват духовно.

Жури, съставено от Анастасия Гюкова, Женя Димова и Катя Зографова, отличи най-добрите три плаката от разнообразието на графични идеи. Финалистките в Конкурса ‘Жена по природа’ за 2022 г са Филиз Илхан Юркюш, на 17 години от с. Хаджидимитрово, Севда Потурлян, на 50 години от град Шипка и Михаела Николаева Димитрова, на 18 години от Стара Загора (живуща в град Казанлък). Поощрителни награди получават Зорница Здравкова Желева, на 14 г. от гр. Казанлък и Мария Петева Райкова, на 18 г от гр. Карлово (живуща в гр. Казанлък).

Наградите и грамоти за участие ще бъдат връчени на авторките на откриването на изложбата на 19 март 2022 от 16:30 ч в НЧ „Любен Каравелов-1921“, с. Бузовград.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram