Награди и аплодисменти за възпитаниците на музикалния педагог Елена Юлиянова

Продължава успешното представяне на казанлъшките пианисти от класа на музикалния педагог Елена Юлиянова в летните конкурси.

От 1 до 3 юли 2020 г. в зала „Гигантски кристали” на Националния музей „Земята и хората” в София се проведе поредното издание на  Международният конкурс за инструменталисти, композитори и камерни ансамбли „Музиката и земята”, посветен на 22 април – Ден на Земята. Престижен и труден конкурс за участниците – изпълнители  на класически музикални инструменти и композитори, които се състезават в една възрастова група до 35 години, разделени в три секции: солисти, композитори и камерни ансамбли.

Впечатляващ е успехът в това състезание на младите казанлъшки пианисти Тома Вълков, Христиана Харалампиева и Виктор Владков:

Специална награда „За виртуозно изпълнение” бе присъдена на Тома Вълков, а специална награда „Ярък талант” спечели Христиана Харалампиева.

Втората награда и едногодишна стипендия на Министерството на културата завоюва Виктор Владков.

Със специална награда на журито „Педагог” беше удостоена г-жа Елена Юлиянова – музикален ръководител на младите таланти.

Успехът на възпитаниците й на състезателната сцена продължи Тома Вълков с отличното си участие на 3 юли в международния конкурс за вокална и  инструментална музика „Звукът на времето” в град Велико Търново. В конкуренция на равни начала с участници от музикалните училища във втора възрастова група 10-годишният талант завоюва първа награда и Златен медал. Тома бе удостоен и със специално отличие за изпълнението на произведение на Л. Бетовен.

На 4 юли 2020 година след дълго чакане дойде и вълшебната „Нощ на звездите” – щастлив и вълнуващ момент на Деветите годишни награди на Фондация „Енчо Керязов” под красивия надслов „Благотворителността осмисля успеха”. Младите български таланти с изключителни постижения в три области: наука, изкуство и спорт бяха поканени в град Пловдив на заключителната  церемония по връчване на годишни награди на победителите.

За втори път Голямата награда в категория „Изкуство” беше присъдена на Виктор Владков – блестящ казанлъшки пианист с утвърдено име на конкурсните и концертни подиуми  в България, Австрия, Великобритания, Италия, Франция, Белгия, САЩ, носител на над 80 престижни награди!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram