Мъж от Казанлък, убил двете си деца, поиска намаляване на присъдата

Баща, осъден на доживотен затвор за убийството на двете си малолетни деца, поиска от съда в Стара Загора присъдата му да бъде намалена, но получи категоричен отказ, съобщи „Монитор“.

Иван Нанчев е получил две последователни присъди от софийския градски съд през 2001 и 2002 година. И двете присъди са за убийство на малолетни лица в безпомощно състояние съответно на 15 срещу 16 януари 1998-а и на 11 септември 2000-та година.

Иван Нанчев е роден през 1967 година в Казанлък. Убийствата на синовете си е извършил в София, където по онова време живеел със семейството си. За второто убийство се знае, че е било извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Първоначално е бил осъден на доживотен затвор без право на замяна, но през 2003 година присъдата му е била променена в „доживотен затвор“, което му дава законово основание периодично да иска нова редукция. В края на миналата година Нанчев е поискал присъдата да бъде променена на 30 години.

От администрацията на старозагорския затвор, където мъжът пребивава вече над 10 години са дали становище, че няма данни наказанието да е оказало положителен ефект. Същото е становището и на окръжната прокуратура. Съдът е оставил без уважение молбата с указание, че може да подаде нова не по-рано от две години.

През 2015-а година Иван Нанчев показа лицето си във филм. В него той разказва, че е осъден за убийство, по което имало много неясноти. През годините зад решетките мъжът започнал да рисува икони, като твърдял, че по този начин изкупувал греховете си.

dnes.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram