Мъглиж стана част от национална кампания в подкрепа на бащинството

Община Мъглиж се включва с поредици от събития в Националната кампания „ Да бъдеш баща”, част от международния проект „Man-Care“. Първата проява бе откриването на пътуващата изложба с посланията на Сдружение „Бъдеще за децата” в Читалище „Пробуда 1869 г.” На тържество с участието на децата от ОДЗ „Камбанка” и ОУ „Христо Ботев” бе представено включването на община Мъглиж в кампанията, която цели да се предизвика обществен дебат за отглеждането, възпитанието и образованието на децата, а бащите (и родителите като цяло), да получават повече полезна и практична информация за особеностите в развитието на детската психика и поведение. Утвърждаването на позитивния модел на възпитание както в семейството, така и в детските градини, училищата и обществото като цяло е също сред целите на кампанията, разказа зам. кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов.

Пътуващата изложба с послания ще бъде показана в детските градини и училищата не само в град Мъглиж, но и в населените места на общината. Изложбата представя 11 визии, които по интересен начин насочват вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето. За да акцентират върху тези послания, възпитаниците на ОДЗ „Камбанка” и ОУ „Хр. Ботев” разказваха, рецитираха и пяха песни за бащите, които наравно с майките участват в отглеждането и възпитанието на своите деца. За финал, танцът с участието на бащите, партнирайки на своите дъщери, заслужи най-много аплодисменти, заради добрата хореография , замисъл и изпълнението, което впечатли публиката в залата на мъглижкото читалище „Пробуда“.

Предстои организиране на кампания, в която децата и учениците от общината ще рисуват, разказват, пеят и рецитират разкази, песни и стихове, отново посветени на бащите. С рисунките ще бъде организирана изложба, а разказите, стихчетата и песните ще бъдат представени при закриване на кампанията, която ще се състои на 22 май от 15:00 часа в местното читалище.

Участието няма да има конкурсен характер, а всички участници ще получат награди, обяви Община Мъглиж.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram