Музиканти ще свирят заедно за Стаси

Близо 30 000 лева вече са събрани след няколко благотворителни инициативи в неделя в Павел баня в помощ на 5-годишния Станислав, на когото предстои операция в Турция. Жители на Павел бяня организираха футболен турнир, базар за дрехи и стоки, както и разпродажба на кулинарни изделия.

Събрани бяха малко над 5 300 лева от стотици жители и гости на града, уважили инициативата на местните.

Тази седмица кампанията се пренася в Казанлък, като на 20 октомври, от 17:30 часа на площад „Севтополис“ се събират фолклорни музиканти от града на розите и региона. При подобен концерт през март, тази година, групата музиканти, които сега ще свирят благотворително за Стаси, тогава събраха 1640 лева за лечението на 30-годишния Драгомир Танев.

„Ние сме приятели, музиканти и искаме да направим нещо добро за това, наше дете, което се нуждае от помощта на цялата ни общност“, разказват инициаторите. Не искат да излизат с имената си, защото важни са не самите те, като музиканти и репертоар, а това което ще се опитат да постигнат заедно. Да съберат оставащите близо 10 000 лева, необходими, за да започне лечението на малкия Станислав.

Снимка: Ивайло Илиев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram