Музиканти от цялата страна идват в Калофер, за да изразят подкрепата си за Мъжкото ледено хоро

Музиканти от цялата страна и Киро Брейка идват утре в Калофер, за да подкрепят традициите в Калофер,това съобщи кметът на града Румен Стоянов. Те ще дарят и средства, които след призива му, ще отидат за филма за Христо Ботев. Междувременно кметът на Калофер посочи, че ще обжалва глобите, които му бяха наложени заради Мъжкото хоро на Богоявление.
„Взех това решение след като ми се обадиха много адвокати и адвокатски кантори, които искат да бъдат упълномощени от мен, за да обжалват санкциите. Всеки от тях предлага услугите си безвъзмездно. Обадиха ми се адвокат Иван Денев от Велико Търново, кантора Йорданови от София, също адвокати от Варна, Пловдив и Карлово. Смятам това за безрезервна подкрепа на Леденото хоро в Тунджа“, каза за KarlovoPress.com, кметът на Калофер.
На Румен Стоянов бяха съставени два акта – за 1000 лева от РЗИ – Пловдив за нарушаване на мерките срещу разпространение на коронавируса, и в размер на 500 лева от Районно управление на полицията за неизпълнение на разпореждане на полицията.
В същото време българи от цялата страна и от Европа продължават да настояват да дарят пари за глобата, каза още Румен Стоянов. Силна подкрепа получи призивът на Румен Стоянов към хората, които искат да му платят глобата, да дарят парите за филм, посветен на Христо Ботев. На обявената банкова сметка към момента са събрани 2 000 лева от 30 дарители. Сумите варират от 5 до 200 лева. Продължават да се обаждат българи от цялата страна и от Лондон, от Нидерландия, Белгия. Семейство от Германия вече се е обърнало към наши сънародници, с които са в близки отношения, да съберат определена сума и да подкрепят филма.
В социалните мрежи бе публикувана снимка от метро в Токио, в която се съобщава новина за Мъжкото хоро.

Карлово пресс

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram