Модерното и забравеното във фотоизкуството се срещат в изложба

стажант-репортер Мартина Величкова

Аналогова фотография, цианотипия, химиграма, цифрова фотография, фотограми и модерна цифрова фотография – шест техники във фотозанаята, както стари и забравени процеси, така и нови, се събират в изложбата „Фотографски експерименти“. Тя е историко-фотографска експозиция на младия фотограф Силвио Томов и е изложена в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък, където ще остане до 5 септември.

Изложбата може да се опише като нестандартен поглед към фотографията – използван е експериментът като опит за себеизразяване. Преобладават повече синият и сивият цвят, а в изображенията се откроява динамиката, заложено е върху човешкият елемент.

Силвио Томов е докторант по нова и съвременна българска история в СУ „Св. Климент Охридски“, но това не го отклонява от страстта му по фотографията.

На въпроса какво за него е фотографията, отговаря така: „Импулс, настроение, чувство, преживяване. Много повече от физическо регистриране на обекти, действие или перфектно изпълнение на дадена техника. Надявам се зрителите да усетят това, което и аз усещах, докато създавах тези изображения.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram