Младежката безработица е въпрос номер едно за Европейските социалисти

Това каза вчера /29.04.14/ кандидатът за евро депутат от листата на Коалиция за България Георги Пирински в град Шипка. Той се срещна с членове и симпатизанти на БСП по повод предстоящите избори за Европейски парламент. В залата на пенсионерския клуб той отговори на въпроси свързани с визията за бъдещето на Европейския съюз и за неговото развитите, мястото и ролята на България в него, както и за нуждата от промяна към една по справедлива и по социално ориентирана към гражданите си Европа.

„Днес гражданите на Европа са сериозно недоволни от това , което чувстват в Европейския съюз” каза още Георги Пирински във връзка с растящия всяка година евро скептицизъм от страна на страните членки и още веднъж подчерта силната нужда от промяна. „Живеем в един свят, който се променя пред очите ни” допълни още заместник председателят на БСП.

Веднага след срещата в Шипка той се срещна и с хората в село Голямо Дряново, които също споделиха своите виждания и изказаха мнение по актуални политически въпроси. Интерес предизвика казуса Украйна, а Георги Пирински подчерта сериозната и балансирана позиция, която заема БСП. „На 25 май се решава на къде ще тръгне Европа” каза още той.

На двете срещи присъстваха и Васил Самарски – председател на Областния съвет на БСП и Александър Минчев – лидер на БСП Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram