Министър Терзийски обсъди материалното осигуряване на полицаите в Казанлък, Мъглиж и Раднево

Министър Христо Терзийски посети районните полицейски управления в Казанлък и Раднево и полицейския участък в Мъглиж. Работните срещи министърът проведе заедно с директора на областната дирекция старши комисар Стоян Стоянов.

Пандемията от COVID-19 се превърна в постоянна тема – заради допълнителните ни отговорности по контрол на спазването на противоепидемичните мерки, както и заради ежедневния мониторинг на нивата на заболеваемост сред състава. Ръководството на Медицинския институт на МВР създаде много добра организация и вече започна по график ваксинирането на изразилите желание служители. Изготвен е и план, според който мобилни екипи ще започнат имунизации в областните дирекции в страната. Институтът е подготвен отлично със специалисти, медикаменти и апаратура, за да окаже професионална помощ на Вас и близките Ви, ако това се наложи – увери министър Терзийски.

Безопасността на движението по пътищата е постоянен приоритет за МВР. Резултатите за предходната година са окуражаващи – с чувствително намаление на броя на загиналите и пострадалите при катастрофи. Трябва да затвърдим тази позитивна тенденция – отбеляза още министърът.

По време на срещите бяха обсъдени техническото, материално и кадрово  осигуряване, полагането и заплащането на извънредния труд, спецификите на криминогенната обстановка на обслужваната територия и други организационни въпроси.

В Казанлък министърът посети и Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР. Тук заедно с ръководството коментира базата, учебните планове и възможностите, които дава центърът за първоначално обучение и допълнителна квалификация на служителите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram