Министър иска политехническа гимназия в Казанлък

В продължение на темата за професионалното образование, която министър Коларова повдигна пред началниците на регионалните инспекторати на националното съвещание в Казанлък, тя прояви засилен интерес към този вид обучение и състоянието на професионалните гимназии на територията на община Казанлък. Министърът на образованието и науката сподели с кмета Галина Стоянова и директорите на училища от общината и идеята за създаване на политехническа гимназия.

Министърът коментира още средищните училища и възможността им от 2015 г. да работят по програма „Успех“, както и въвеждането на целодневно обучение за петокласниците.

Кметът запозна министър Коларова с преписката, водена с предходния просветен министър относно разширяването на ПМГ „Никола Обрешков“. Необходимостта от това разширяване се налага във връзка с Националната школа по физика на Тедосий Теодосиев, основана и работеща в Казанлък, която се посещава от талантливи ученици от цяла България. Школата подготвя състезатели в националния отбор на България за световни първенства и олимпиади по физика. Въпреки преписката с министър Анелия Клисарова, от нейна страна не е имало никаква ответна реакция на направеното предложение за съвместно строителство по разширението на Математическата гимназия в Казанлък. Румяна Коларова прие присърце този проблем, обеща да се запознае подробно с него и да съдейства.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram