Министър Ананиев разпореди карантина в Паничерево

Жандармерията обсади гурковското Паничерево тази вечер, а със заповед на здравния министър на територията на селото се въвеждат строги противоепидемични мерки, считано от 00:00 часа на 15.04.2020 г.

Забранява се влизането и излизането от селото, като хората с постоянен или настоящ адрес, които се намират извън населеното място, могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 часа на 15.04.2020 г. Хората ще останат под карантина за 14 дни. Те няма да могат да напускат домовете си, освен за храна и лекарства, услуги на банки или при необходимост от медицинска помощ.

Тези, които се нуждаят от медицинска помощ ще се свързват по телефона с общопрактикуващия си лекар или ако нямат такъв с Регионална здравна инспекция- Стара Загора, от където ще получат указания според случая. Ще работят само лечебните заведения и магазините.

Както писа днес по-рано Пресс ТВ драконовските мерки бяха предприети заради мъж на около 50 години, който е бил контактен с пациент с коронавирус от селото, а после избягал от болницата в Стара Загора, докато бил тестван за вируса.

Прибрал се у дома си с такси. Полицията издири мъжа в ромската махала на Паничерево. Открит е и шофьорът на такси, който го е превозил. Контактният е откаран отново с линейка в университетска болница, а селото блокирано.

Селото се намира по трасето Гурково- Капитан Андреево, трафикът на тежкотоварните камиони, преминаващи през Хаинбоаз е пренасочен през Сливен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram