Министърът на отбраната посети Стара Загора

Ds olil

По покана на областния управител инж. Георги Ранов днес на посещение в Стара Загора беше министърът на отбраната Николай Ненчев. Първата среща на министъра беше с ръководството на Втора механизирана бригада, а след това и с инж. Ранов и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

По-късно, на пресконференция министър Ненчев изказа пред журналистите специална благодарност за високия професионализъм на военнослужещите в състава на Втора бригада, които изпълняват с чест своя дълг. В бригадата служат 1500 души. Тази цифра поставя нашето министерство сред най-сериозните работодатели в община Стара Загора”, каза министър Ненчев.

В най-скоро време и останалите 40 дка от терена на бившите артилерийски казарми ще бъде прехвърлен на общината. Необходимо е само да се преминат някои процедури, които изискват спазването на определени срокове. Хубаво е, че на този с нашата помощ се правят полезни за обществото неща”, каза Николай Ненчев.

Министърът заяви, че теренът, който е собственост на Министерството на отбраната и се намира на летището, няма да се продава. Ще инициираме среща в Областна администрация между представители на нашето и икономическото министерство и частните собственици на земи на същия терен, за да видим как може да се вземе най-доброто за града и хората решение, заяви министърът.

След пресконференцията той посети новия парк и изрази удовлетворението си от това, което е построено на мястото на бившите казарми. Би било удачно да го кръстите „Армейски парк”, нали все пак е направен на военна територия, предложи Николай Ненчев.

Picture 012 (Large)Picture 024 (Large)Picture 004 (Large)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram