Метално сърце за капачки и в Копринка

Метално сърце за капачки бе инсталирано днес в и с. Копринка. То е резултат от реализацията на проект „ЕКО”, на МЦР „Взаимопомощ”, финансиран от Център за развитие на човешките ресурси по програма „Европейски корпус за солидарност” и активната дейност и добрите партньорски отношения на сдружението с НЧ „Пробуда – 1920”, с. Копринка. Повече от 5 години двете организации работят съвместно за екологичното възпитание на общността и най-вече на децата и младите хора, като организират множество инициативи, насочени към опазване и грижа за природната среда.

От няколко години жителите на с. Копринка участват активно в рециклирането на пластмасови капачки, като ги събираха в пластмасови бутилки. От днес вече те ще имат възможност да ги събират в металното сърце, поставено в центъра на селото, пред сградата на читалището. От тук те ще поемат своя път и вече преработени, ще помогнат за различни благородни каузи.

Сърцето бе доставено от кмета на селото – Кенан Саид, а децата от нашата лятна занималня помогнаха за неговото пренасяне и първи поставиха събраните капачки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram