Местните партии искат да има РИК в Казанлък

При проведените вчера при кмета консултации  с парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на секционните избирателни комисии /СИК/,  присъстващите единодушно се обединиха отново около предложението да се намери законово решение за организиране на изнесен пункт на Районната избирателна комисия – Стара Загора /РИК/ в Казанлък, в който да се приемат протоколите и останалите изборни книжа. По този начин ще се избегне неудобството при транспортирането и дългото чакане на членовете на СИК в Стара Загора.

Проведените консултации за определяне съставите на СИК преминаха в дух на добронамереност и разбирателство. Представителите на парламентарно представените партии и коалиции и тези, които имат представители в Европейския парламент, постигнаха споразумение при разпределянето на 773 членове в 87-те секционни комисии на територията на община Казанлък.

Според методиката, приета с решение на ЦИК, местата по партии се разпределят както следва: 298 за ГЕРБ, 264 за Коалиция за България, 114 за ДПС, 67 за Атака и по 15 членове за Коалиция от партии „Реформаторски блок“ и Коалиция „България без цензура“ – ВМРО-БНД,Земеделски народен съюз, Движение „Гергьовден“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram