Международният фолклорен фестивал – Велико Търново ще гостува в Казанлък

Община Казанлък кани своите жители и гости на 28.07.2017 г., петък в парк „Розариум“ от 19.00 часа да се насладят на темпераментните ритми от фолклора на Аржентина, остров Мавриций и Перу!

Аржентинските народни танци ще представи Академията за танцово изкуство и международният състав „Des de Alma“, народни мелодии от остров Мавриций ще изпълни група „Стийл груувинг“, чието име в превод означава „Стоманеният груув бенд“, а перуанското фолклорно изкуство и характерни костюми от всички райони на страната ще представи внушителната многобройна група „Peru Multicolor“.

Международният фолклорен фестивал – Велико Търново e традиционно събитие за културния живот на старата столица и от самото си начало е със статут “Фестивал на ЦИОФФ” – Международен Съвет на Организаторите на Фестивали за Фолклор и Традиционни Изкуства.

Казанлъчани и техните гости ще имат възможността да се насладят на красотата и уникалността на чуждестранните музикални и танцови традиции със специалните гости в Долината на розите в петъчната вечер.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram