МГ „Вис виталис“: Общинската Наредба №30 да бъде променена и да се спазва безкомпромисно!

Гражданската инициатива „Спри каруците-убийци“, подета от Медийна група „Вис виталис“ след трагедията, в която заради каруци, двама млади казанлъчани загубиха живота си, оправда целта си, а именно: гражданите да напомнят и накарат местната власт и органите на реда да започнат да си вършат работата и да изпълняват задълженията си по Наредба №30 – в частта й за каруците.

В този й вид наредбата не регламентира ясно и точно движението на каруците, както и правомощията на органите на реда. Нека общинските съветници я обсъдят и променят, като имат предвид и изразените от гражданите мнения и предложения.

В името на обществения ред!

За да не се създават рискови и опасни за здравето и живота на хората ситуации по улиците заради произволно и незаконно движещи се каруци, на каквито ежедневно сме свидетели. И каквито виждаме в хрониката за 4-5 години назад „Каруците на Казанлък“.                                                                                                                    Благодарим на всички наши съграждани, които правилно разбраха идеята на инициативата и се включиха в нея със снимки, въпроси, сигнали и предложения. Те са предоставени в Община Казанлък, която, надяваме се, със съдействието на народните представители от региона, категорично ще поиска промяна в Закона за движение по пътищата. Болшинството от гражданите искат  пълна забрана на каруците по републиканската пътна мрежа, в градовете и четвъртокласната пътна мрежа.      

Надяваме се също, че действията, които се предприемат през последните дни по отношение на каруците, са само началото. И че те ще продължат – до установяването на пълен законов ред!

Ние няма да спрем! Нашият екип ще продължава и извън рамките на инициативата да информира Общината за всички нередности и нарушения, регистрирани от нас и от вас, гражданите, за вашите въпроси и мнения. Дотогава, докато общинската наредба – с ясни и точни регламенти, не бъде безпрекословно и безкомпромисно спазвана!

МГ „Вис виталис“

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram