Маратонът на Стара Загора в неделя затваря отчасти града

За провеждането на ежегодното спортно събитие Маратон „Стара Загора 2020“ на 30.08.2020 г.(неделя) Община Стара Загора въвежда редица ограничения на движението по пътя на участниците за времето от 7:00 до 15:00 часа.

Стартът на Маратон Стара Загора, Полумаратон и дистанцията 10.550 км. ще бъде даден точно в 8.00 ч. пред Община Стара Загора (бул. „Цар С. Велики“ 107), където ще бъде изграден Техническият информационен център за получаване на стартови пакети. Трасето ще продължи по бул. „Цар Симеон Велики“ на изток, след бул.”Патриарх Евтимий” участниците ще преминат по северното пътно платно на бул. „Цар Симеон Велики“, по надлез „Наталия“ и по северното пътно платно на бул. „Никола Петков“. Трасето на маршрута продължава до магазин „Метро“, като се използва северното пътно платно на път ІІ-66.

За времето от 07.00 часа до 15.00 часа на 30.08.2020 г. ще бъде спряно движението на всички видове транспорт по следните улици:
1. ул. „Цар Иван Шишман”, в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис“;
2. Северното пътно платно на бул. „Цар Симеон Велики“, в отсечката от бул. „Патриарх Евтимий“ по бул. „Никола Петков“, до пътен възел път I-5 с път II-66;
3. ул. „Любен Каравелов“, в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”;
4. ул. „Стефан Караджа“, в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”;
5. ул. „Ангел Кънчев“, в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”;
6. ул. „Подполковник Калитин“,  в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”;
7. ул. „Стефан Сливков“ в отсечката от бул. „Цар Симеон Велики” до ул. „Втори август”, без да се ограничава движението по  ул. „Втори август”.

Алтернативният обходен маршрут за личен транспорт е както следва:
1. За движещите се в посока изток – запад: по път II-66, по път № SZR1184 за с. Колена, от разклона за с. Хрищени, по път SZR1187 и по път I-5;
2. За движещите се в посока запад – изток: по бул. „Патриарх Евтимий“, по път I-5, по път SZR1187, от разклона за с. Хрищени по път № SZR1184 за с. Колена и  по път II-66.

Oбходния маршрут за обществен транспорт е както следва:
1. По бул. „Славянски“ и бул. „Никола Петков“, движението за превозните средства на масовия градски транспорт, ще се осъществява двупосочно в южното пътно платно, което се състои от две активни ленти за движение, като в южната активна лента, ще се движат автобусите в посока запад-изток, а в северната активна лента ще се движат съответно в посока изток-запад.
2. За движещите се  в посока запад – изток: ул. „Генерал Гурко“ – ул. „Ангел Кънчев“ – южното пътно платно – южна активна лента за движение на бул. „Славянски“ – южното пътно платно – южна активна лента за движение бул. „Никола Петков“.
3. За движещите се в посока изток – запад: южното пътно платно – северна активна лента за движение на бул. „Никола Петков“ – южното пътно платно – северна активна лента за движение на бул. „Славянски“ – ул. „Ангел Кънчев“ – ул. „Генерал Гурко“.
4. Автобусни линии № 8 и № 21 ще се обслужват по маршрут: ул. „Генерал Гурко“ – ул. „Ангел Кънчев“ – бул. „Славянски“ – преходна дъга от бул. „Славянски“ – бул. „Крайречен“, ул. „Хан Тервел“ – ул. „Христина Морфова“ /обръщало/.
5. Автобусни линии № 17 и 34 ще се обслужват по маршрут: ул. „Генерал Гурко“ – ул. „Ангел Кънчев“ – южното пътно платно – южна активна лента за движение на бул. „Славянски“ – южното пътно платно – южната активна лента за движение на бул. „Никола Петков“ – Пътен възел за гр.Казанлък на път I-5 – Хрищенско шосе.

Обществения транспорт по направлението с.Хрищени, с. Колена и с. Люляк за посочения период от време, няма да обслужва спирки: „Наталия“, „Самарско знаме“ и „Детска ясла № 3 Маргаритка“.

При изпълнението на линии от масовия градски транспорт, за посочените часове, отпадат спирки „Климент Охридски“ и „Чайка“.

Обособяват се временни спирки на ул. „Генерал Гурко“ пред СУ „Иван Вазов“ и на ул. „Ангел Кънчев“, южно от кръстовището с ул. „Христо Ботев“.

Целият поток на транспортни средства за гр. Стара Загора от гр. Нова Загора, ще се отбиват от път II-66 и ще минава през обходен маршрут с.Колена, път IV-660028 и с.Хрищени път IV-66032, като след това движението ще се извършва по път I-5. Движението от Хасково за Казанлък и обратно ще минава през обхода на Стара Загора-път I-5.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram