Малките актьори от НЧ „Искра 1860“ спечелиха Голямата награда от национален фестивал

Голямата награда за най-добър спектакъл от Националния фестивал на любителските театри за деца в Севлиево спечели Детската театрална студия при НЧ „Искра 1860” с ръководител Мая Стоянова. Малките актьори представиха най-новата си постановка „Алиса в огледалния свят”. Фестивалът се проведе от 13 до 15 октомври  със спектакли за най-малките зрители, които се играха в салона на местното читалище „Развитие – 1870“ .

За представянето си  младите театрали от казанлъшкото читалище получиха специални комплименти за изпълнението на своите роли. Освен за майсторско изпълнение и режисура, възпитаниците на Мая Стоянова приеха похвали и за костюмите, с които се представят на сцената и за сценографията.

Творческият сезон за 30 деца в двете театрални формации, с които работи режисьорът Мая Стоянова, продължава с нови изяви. Награденият спектакъл„Алиса в огледалния свят” в най-скоро време ще бъде показан и на Международния фестивал на изкуствата в Банско.

Голяма част от актьорския състав в двете студии се запазва и в новия творчески сезон, но трупите са „подмладени“ с нови попълнения. Благодарение на успешния си сценичен старт, две от възпитаничките на Мая Стоянова твърдо са решили да се занимават професионално с театър. Инна Димитрова е първа година студент в НАТФИЗ,  в клас „Пантомима“, а Десислава Стоянова ще учи актьорско майсторство в НБУ в София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram