Лек жребий за българките от Евро 2015

Националният отбор по волейбол на България за девойки младша възраст, воден от казанлъчанина Радослав Бакърджиев, попадна в по-лесната група за Европейското първенство 2015 за тази възраст, чийто домакин е България. Шампионатът ще се проведе от 28 март до 5 април, като двете предварителни групи ще се играят в Пловдив и Самоков. Финалите с участието на българките ще се проведат в Пловдив.
Тимът ни е в група II, в компанията на Белгия, Турция, Полша, Холандия и Чехия.
В група I, в Самоков, са отборите на Сърбия, Русия, Германия, Италия, Гърция и Словения.
България избегна максимално два от трите смятани за най-силни селекции – отборите на Русия и Сърбия и попадна само с един от тях – Турция.
Двубоите в Пловдив ще се играят в залата на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, а в Самоков – в Арена Самоков. В тима на националките са три от възпитаничките на казанлъшката волейболна школа- Василена Папанова, Диана Казакова и Златена Салабашева.
„Доволен съм от жребия. Можеше да има доста по-силни отбори в нашата група от тези, които ни се паднаха. Един изявен силен отбор на Турция. Мисля, че останалите отбори, които са в групата са, така да кажем, от нашето ниво. Вече въпросът през оставащите два месеца до началото е кой как ще се подготви“, заяви старши-треньорът на националния отбор за девойки Радослав Бакърджиев пред сайта на БФВ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram