Към този момент няма да се преминава изцяло на дистанционно обучение в региона

Конкретни мерки за борба с COVID-19 бяха набелязани на днешното заседание на областния, здравен щаб.  Членовете му одобриха създаването на кабинети за пробонабиране на територията на по-големите общински центрове от областта, което ще облекчи достъпа на гражданите и ще предотврати нежелано обикаляне между различни здравни заведения.Такъв кабинет вече работи на територията на УМБАЛ „Киркович“.

На този етап няма необходимост да се преминава изцяло на дистанционно обучение, в такъв режим ще се извеждат само паралелки, в които има положителни ученици или учители. Членовете на щаба се обединиха около констатацията, че  това е работещ механизъм.Ще бъде засилен контролът на филтрите и ще се прецизира установяването на контактните лица.

Представителите на  Общините поискаха в контрола на училищните автобуси, да се включат и представители на ДАИ.

  Ще продължат и проверките по изпълнението на приетите мерки в заведенията за хранене, нощните клубове, местата за настаняване и търговските обекти.В тях освен Полицията, РЗИ и ОДБХ, ще се включат и представители на Общините. От сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и Асоциацията на заведениеята заявиха готовност също да се включат.

Областният щаб взе решение и да се организира онлайн обучение за общопрактикуващите лекари по медицинския стандарт за триаж и лечение на кови-пациенти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram