Къде и какво може да се види в Европейските дни на наследството в Казанлък?

През европейските дни на наследството Художествена галерия – Казанлък кани на спектакъл „Метаноя“, който ще започне в 19:00 часа на 19 септември /събота/, а входът е свободен.

„Метаноя“ – е интерактивен спектакъл създаден и вдъхновен от идеята за трансформацията. „Като творци професионалисти и съмишленици  обединени в Арт Формация “Орфика”, имаме кауза изкуството ни да въздейства чрез архетипните образи на вътрешните съдържания в човека, и като го  раздвижи отвътре и извади от ежедневните му битови преживявания, да го въведе във вечната красота и сила на изкуството. Чрез живата автентична музика от арфа, цигулка и виолончело, под ударите на тарът, чрез словото, танца и многоизмерните образи в картините на Диляна Ангелова, сме готови да посрещнем публиката на гр. Казанлък в Художествената Галерия от 19.00 ч на 19. 09 2020г.“, се казва в поканата към събитието. Този прoект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Европейските дни на наследството ще отбележат и в ЛХМ „Чудомир“, като в съботния ден са предвидени изложение и демонстрация на художествени занаяти в градината на музея.

Ето какво включва музикалната програма за инициативата:

11ч.
Ансамблови изпълнения на
Класическа китара , музикален педагог Манчо Караилиев

12 ч.
„Нека пеем, свирим и се учим“- концерт на Школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра -2000“, музикален педагог Мариана Мъгева

16ч.
Туристически и шлагерни песни – ВГ „ЕХО“ , ръководител В. Узунов

17ч.
Народни песни – певчески групи „ Звездица“ и „Звънчета“ с ръководител Стефан Делиганев при НЧ „Звезда-1918“ с.Хаджидимитрово

Под знака на кампанията „Европейски дни на наследството- Казанлък 2020” в Общинска библиотека „Искра” се откри изложба „Шедьоври на европейската литература”. Изданията, които читателите ще могат да разгледат, са подредени в отдел „Заемна за възрастни”. Ще се запознаете с литературни творби на известни имена на европейската литература като Молиер, Е. Зола, В. Юго, Ал. Пушкин, Гьоте и др.
Част от изложените екземпляри са дарения от именити казанлъчани- К. Бозвелиев, Т. Клисуров и др. и са от края на 19 в. Изложбата разкрива богатството на фонда на библиотека „Искра”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram