Купи мартеничка, избери си кауза!

Две неправителствени организации се ангажираха с каузи в разпродажба на саморъчно направени мартенички. От „Бъдеще за децата“ и „Animal Hope Bulgaria-Kazanlak“ призоваха казанлъчани да си изберат от пъстрите украшения за празника на Баба Марта, като си вземат от тях с благотворителна цел.

Сдружение „Бъдеще за децата“ участва в инициативата заедно с Дневния център за деца/лица с увреждания и Общински младежки съвет. Мартеничките са изработени от децата и младежи, потребители на социалните услуги. С набраните средства ще бъдат закупувени пособия и дидактични материали за работа с децата. Ако сте решили да зарадвате вашите приятели, колеги и близки с подаръчета за Баба Марта, днес може да посетите Комплекса за социални услуги за деца и семейства, а през утрешния ден количката с мартенички ще е до автобусната спирка от южна страна на парк „Розариум“.

Мартенички в помощ на бездомните животни в Казанлък може да закупите онлайн. Инициативата е на председателката на „Animal Hope Bulgaria-Kazanlak“ Ивелина Недкова, която разпродажбата тече с пълна сила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram