„Кумакс“ изостави пътниците от повредения автобус на пътя да се оправят сами

Хората от автобуса, който едва не се запали в движение днес, били оставени от фирмата-превозвач на пътя да се оправят сами. Това разказа за Пресс ТВ Мариета Станева, една от пътниците в злополучния рейс от София за Казанлък, аварирал малко преди Калофер.

„Никой от фирмата „Кумакс“ не си вдигна телефона, стояхме на поляната, всички започнаха да звънят на близките си, за да ги приберат към Казанлък. Имаше семейство с малко дете. Дадохме по 17 лева за билет, няма как да разберем как ще бъдем компенсирани за неудобството, защото не можем да се свържем с мениджмънта на превозвача“, сподели Станева. За да се прибере у дома в Казанлък за Станева се пгоржили баща й, който запалил колата и тръгнал към мястото на инцидента.

Автобусът потеглил от столицата в 10:30 ч. и бил пълен, разказа Станева. Няколко километра след София започнал да се движи с много бавна скорост, а скоро след това се наложило да спре, а шофьорът започнал да поправя нещо. На два пъти спирали, но когато в задната част на превозното средство започнал да се вдига сериозен дим, хората настояли да слязат, изплашени да не пламнат в движение.

Драмата се разиграла малко преди Калофер, на стръмен участък.

„Оставиха ни да се оправяме индивидуално, всеки както може“, възмущава се Станева и настоява от фирмата „Кумакс“ да отговорят как ще бъдат обезщетени за дискомфорта близо 40-тте пътници. Жената напомни още за активната кампания в медиите, която се водеше по повод тестването на автобусите от обществения транспорт за изправност. Станева се чуди как този автобус въобще е бил пуснат да превозва хора и то на дълга дестинация.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram