„Куленски вълнения“ – талант, искри и жар, пренесена във времето

С голям пролетен концерт на сцената на читалище „Искра“ бе поставен финалът на проявите, свързани с отбелязването на 187 години на ОУ „Кулата“ Казанлък. В него участваха младите „куленски“ таланти, с успехи в различни области на познанието и изкуствата.

Изложба на учениците, рисували специално за празничните прояви, бе подредена на входа на залата, в която се изявяваха талантите в спортните и народните танци, художественото слово, театралното майсторство и вокалното пеене, и в спорта. За празничното настроение в залата със сценичните си изяви допринесоха и учителите Таня Узунчева и Тодор Колев.

Участие в празничния концерт „Куленски вълнения“ взеха малчугани от детските градини „Мечо Пух“ и „Здравец“, а гост-изпълнители бяха възпитаници на школата по спортни танци при Читалище „Искра“ и ВС „Искрици“.

Специална награда от училищното ръководство, връчена от директора Донка Симеонова, получи шестокласничката Елица Белчева, която представи достойно училището, с най-висок за областта резултат в олимпиадите по география и икономика и математика.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram