Отменят Чудомирови празници

В Казанлък бе сформиран общински кризисен щаб след заседанието на Министерски съвет и заповедта на министъра на здравеопазването. 

Мерките, които се набелязаха са превантивни, няма основание за паника и притеснения! Трябва да бъдат спазени препоръките на Националния оперативен щаб и съветите на лекарите, за да се избегне опасността от заболяването.

Общинският щаб ще координира серия от мерки за превенция на заболяването от COVID-19. Публикувани са на сайта на Община Казанлък чрез Заповед №331 от 09.03.2020 г. на Кмета на Община Казанлък.

Планираните културни мероприятия на територията на общината се отлагат, включително се отменят Чудомирови празници. Планираните спортни събития ще се провеждат без публика. Забранява се провеждането на масови мероприятия с участието на деца.

Уведомени са управителите на големите търговски вериги магазини в града – да извършват няколко пъти на ден дезинфекция на клиентските пространства.  

Автогарата ще бъде ежедневно дезинфектирана. Автобусите на градския транспорт ще бъдат дезинфектирани всяка вечер.

Остава засиленият филтър и дезинфекция в детските градини и ясли на територията на общината.

Задължителните мерки за превенция ще бъдат отпечатани и разлепени на всички обществени сгради за информираност на гражданите.

Няма място за паника, държавата е предприела всички необходими мерки за справяне с кризисната ситуация. Това прави и Община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram