Корнелия Нинова ще посети Стара Загора в петък

На 28 юли, петък, председателят на БСП Корнелия Нинова ще бъде в Стара Загора за началото на тържествата, посветени на 126-тата годишнина на организираното социалистическо движение в България. Социалисти от цялата страна се събират на 28 и 29 юли, петък и събота, под връх Бузлуджа, за да отбележат датата. Събитията в м. „Историческа поляна“ под върха се откриват в 10.00 часа в петък, когато млади художници ще рисуват Дом-паметника Бузлуджа като част от инициативата „Бузлуджа е на България“.
 
В Стара Загора честванията започват в 12 часа в петък, когато Корнелия Нинова,  водачът на листата на „БСП за България“ в областта Драгомир Стойнев, членове и симпатизанти на левицата ще поднесат венци на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Пред фигурите на опълченците почит ще отдадат и народни представители от ПГ „БСП за България“, гости от Националния съвет на партията, областни  и общински председатели на БСП.
В 13.00 часа програмата продължава в къщата музей „Гео Милев”, където ще бъде връчена наградата на Националния съвет на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков-Майстора“. Лидерът на БСП ще поздрави участниците в конкурса и творците и интелектуалците от Стара Загора.   
В 14.30 часа Корнелия Нинова ще се срещне с членовете на общинската организация на БСП – Стара Загора в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.  По време на срещата ще бъде прожектиран филмът на Тома Томов „Векът на Виктор Шемтов“.
В събота, от 10 часа в парк „Артилерийски” в Стара Загора е турнирът по баскетбол за купа „Бузлуджа”.
Спортни събития, посветени на празника, са предвидени и в град  Казанлък. В 16 часа колоездачи ще мерят сили от града до връх Шипка във велотурнира за „Купа Бузлуджа 2017 г.“ Награждаването им е в 18 часа на върха, когато социалистите ще изкачат стъпалата до знаменателния връх Шипка.  Турнирите по тенис и футбол са от 17.00 часа в петък в хотел „Шампион“ – Казанлък.
В събота в 10.30 часа започва традиционният събор на левицата Бузлуджа 2017 г. на Историческата поляна.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram